Veulen kunstgras kopen voor je tuin, dakterras en balkon

Video afspelen over Kunstgras aanwalsen grond
Welk kunstgras leveren wij gratis in Veulen?
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie
Zachtheid
Echtheid
Geschikt voor dagelijks sporten
Zachtheid
Echtheid
Extra waterdoorlatend
Zachtheid
Echtheid
Extra waterdoorlatend
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie

Weersbestendig

Speciaal gefabriceerd voor het Nederlandse klimaat. Sinds 2009 doorontwikkeld.

Extreem zacht

Onze gold en platinum lijn zijn uitgeroepen tot het zachtste kunstgras in Nederland.

Bron: KunstgrasVergelijker.nl

850+ rollen op voorraad

Wij leveren altijd uit eigen magazijn en werken niet met partij handel.

10 jaar garantie

Ons kunstgras heeft een garantie duur van 10 jaar. Dit is bestand tegen de elementen als zon, regen, hagel en storm.

Leg kunstgras in Veulen

Ons brede scala aan realistische kunstgrassen voor ieder budget. ✓ Selecteert op kwaliteit. U vindt hier het 'mooiste' kunstgras waarbij regulier gebruik alsmede zachtheid een rol speelt.
Zachtheid
Echtheid
Extra waterdoorlatend
Zachtheid
Echtheid
Speciaal voor huisdieren
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie
Zachtheid
Echtheid
10 jaar garantie

Koop en leg je kunstgras zelf in Veulen

Je hebt altijd een mooi gazon in je tuin gehad, maar je hebt steeds minder tijd om dit gazon bij te houden. Wat erg onhandig is als je toch een mooie maar groene tuin wilt. Hoe kun je nou toch je gazon behouden, zonder er veel voor te hoeven doen? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig en helpt jou je groene oase te behouden door namelijk; kunstgras aan te gaan leggen. Kunstgras zorgt er niet alleen voor dat het  gras zijn kleur behoud, maar het ziet er ook nog uit alsof het echt gras is, wat je in je tuin hebt liggen. Maar voordat je kan genieten van je nieuwe gazon, moet het gras natuurlijk eerst gelegd worden. Dit vraagt wel even wat inzet en het gebeurd niet zomaar. Daarom is het van belang dat je je hier even in verdiept. Deze tekst zal je daar bij helpen en zal je alle informatie geven die jij nodig hebt om kunstgras te kunnen gaan leggen. 

Je wilt dus kunstgras gaan leggen en bent benieuwd hoe je dat het beste aan kan pakken. Natuurlijk kun je het leggen ook uitbesteden, maar dan is het erg handig om wat meer te weten over de aanpak. Allereerst is het van belang dat je nagaat waar je kunstgras komt te liggen; welke ondergrond gaat het kunstgras hebben. Vrij veel ondergronden zijn hier geschikt voor, zolang ze voldoen aan de volgende eisen; de ondergrond moet stabiel, egaal, daadkrachtig en waterdicht zijn. Dit is van belang om te zorgen dat het kunstgras strak gelegd kan worden, maar al helemaal om ervoor te zorgen dat het gras op zijn plek blijft liggen. Iedere ondergrond vraagt om een andere aanpak en een andere benadering. De meest voorkomende ondergronden zijn aarde, tegels en zand, die elk hun eigen legwijze hebben die in de volgende stukken tekst uitgelegd zullen worden.

Je ziet vaak dat mensen hun oude gazon weghalen en hier een nieuwe opleggen of een stuk grond hebben waar ze het kunstgras op willen gaan leggen, dit betekent dat je je kunstgrasmat gaat leggen op aarde. Als dit ook voor jou het geval is, let dan op dat je al het zwarte zand met wortels erin weghaalt. Deze wortels kunnen verteren, wat ervoor kan zorgen dat je ondergrond gaat verzakken. Vervolgens moet er op deze aarde een ondergrond komen die aan de eerder genoemde eisen voldoet. Hetgeen wat je het beste kan gebruiken op aarde is Granulaat. Dit is een soort korrel van gebroken puin die op de aarde en onder de kunstgrasmat wordt geplaatst. Dit Granulaat laat makkelijk water door en zorgt ervoor dat de mat strak gelegd kan worden. Doordat het gebroken puin is en er een dikke laag van onder de mat ligt, is granulaat erg geschikt voor kunstgras met een zware belasting. 

 

Is het voor jou teveel moeite om alle tegels van je terras er eerst uit te halen? Of wil je je kunstgrasmat leggen op je balkon? Dan kan het zo zijn dat je kunstgras gaat leggen op een ondergrond van tegels. Dit gaat ook prima en vraagt alleen om wat andere aandachtspunten. Één van deze punten is het waterafvoer, hoe zorg je ervoor dat het water niet onder de mat en op de tegels blijft liggen? De oplossing hiervoor is om hier een shockpad tussen te plaatsen. Door het patroon wat een shockpad heeft kan het water gemakkelijk weglopen en creëer je geen waterballet. Daarnaast is het zo dat je het patroon van de tegels door de grasmat heen kan voelen. Om dit te voorkomen kun je een drukverdeeldoek of iets zoals valdemping plaatsen tussen de tegels en de kunstgrasmat. Dit alles voor het beste resultaat. 

Een van de meest voorkomende manieren om kunstgras te leggen is, door het gras op zand te plaatsen. Dit is vaak geel of wit zand, wat je stort op de gewenste plek in de tuin. Je zou het dus ook in plaats van Granulaat kunnen gebruiken. Het gebruik van zand vraagt wel wat extra aandacht om verzakkingen te voorkomen. Daarom is het van belang dat eerst alle lucht uit het zand wordt gehaald. Dit doe je door het bijvoorbeeld eerst te besproeien, dan aan te trillen en vervolgens het zand uit te vlakken. Op deze manier ligt het kunstgras dadelijk zo strak mogelijk en wordt er nog steeds genoeg water doorgelaten.

Nu je je ondergrond hebt bepaald en hebt gelegd, is het bijna tijd om het kunstgras te gaan leggen. Toch is het belangrijk dat je een belangrijke stap niet vergeet; het leggen van een stabilisatiedoek. Deze ligt tussen de ondergrond en de kunstgrasmat in en zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen onkruid door je kunstgras heen kan groeien of in het geval van tegels, je het tegelpatroon niet door het kunstgras heen voelt. Deze doeken kunnen veel problemen en ongewenst onderhoud voorkomen. Deze doeken zijn al te verkrijgen voor een paar euro per stuk, waarom het zonde zou zijn als je deze stap overslaat. Ze zijn op verschillende sites te vinden maar op onder andere; kunstgrasdirect of op kunstgrasnet zijn ze al te vinden in verschillende maten en prijzen. Dus beter een goede koop dan uiteindelijk een dure koop.  

De laatste stap, het kunstgras zelf

Nu je alles weet over de ondergrond is het belangrijk om eens na te gaan denken over het kunstgras zelf. Kunstgras is tegenwoordig namelijk te verkrijgen in allerlei soorten en maten, wat lastig kiezen kan zijn. Daarom is het belangrijk dat je gaat kijken naar waarvoor je het kunstgras wil gebruiken. Wil je dat er kinderen op kunnen spelen? Of ga je het gazon gebruiken als sportveldje? Beide vragen andere eigenschappen van het kunstgras, de één zou juist lekker zacht moeten zijn en de ander stevig. 

De prijzen van kunstgras verschillen dan ook enorm. De factoren die bepalend zijn voor de prijs zijn de volgende; de zachtheid van het gras, de spriet lengte en de kleur. Zo kan je al kunstgras aanschaffen voor tien euro per vierkante meter, maar je hebt er ook soorten bijzitten die rond de veertig euro per vierkante meter kosten. Daarbij komt de gemiddelde legprijs van ongeveer vijftien tot veertig euro, of je moet het dus zelf gaan leggen. Alles hangt dus geheel van jouw eigen wensen en eisen af. 

Je weet nu dus niet alleen wat er allemaal komt kijken bij het leggen van kunstgras, maar ook wat de kosten zijn en waar je precies op moet gaan letten. Zorg er dan ook voor dat je niet zomaar gras gaat leggen, maar dat je je goed laat adviseren om zo tot het beste resultaat te komen. 

Wat kosten de verschillende ondergronden?

Ook in Veulen naast dat het kunstgras natuurlijk geld kost, zijn er ook kosten verbonden aan de ondergrond die je kiest. Wil je zo goedkoop mogelijk uitzijn? Dan is het aan te raden om je kunstgras te gaan leggen op tegels. Shockpads zijn er in verschillende prijscategorieen en drukverdeeldoeken zijn al te verkrijgen voor een paar euro per stuk. Mocht je gras gaan leggen op aarde of op zand dan kost het al gauw wat meer. Dit omdat je meer werk hebt aan bijvoorbeeld de ondergrond wortel vrij te maken en omdat zand, maar vooral Granulaat veel meer kosten in de winkel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet zelf de ondergrond gaat leggen, maar het door professionals laat doen. Dan zijn de gemiddelde legkosten rond de zeven euro vijftig om de ondergrond van je kunstgras te laten leggen. Echter zou dit  wel kunnen oplopen. 

Nooit meer grasmaaien, sproeien, kunstmest strooien en onkruid verwijderen

Geheel onderhoudsvrij genieten van je eigen stukje tuin. Geen risico meer dat je vergeet te sproeien en kale plekken tevoorschijn komen. Geen opgroeiend onkruid meer en bovenal ervaren hoe is het is volledig met de leuke dingen bezig te zijn. Ons kunstgras is gemaakt voor het Nederlandse klimaat. Dus geen ultra zachte sprieten welke in de zomer slap gaan hangen. Wat we aanbieden is sinds 2004 doorontwikkeld en geperfectioneerd. Het kunstgras dat we aanbieden willen we dan ook graag door u te laten vergelijken.

kunstgras kopen op rol
Geen wekelijks onderhoud meer aan het gras